برگزار کنندگان

shora3

___________________________

_______________________

12



حاميان
ورود به سيستم


 


 ارسال مجدد ایمیل تایید؟
 فراموشی رمز ورود
 کاربر جدید ؟ ثبت نام

انتخاب زبان
   

پيام دبير کنفرانس

_______________

دبير کنفرانس: محمدهادي مهدي نيا

در دنياي کنوني و به دنبال ظهور فرآيند جهاني شدن، شهرها نقش بسيار حساسي را در روابط بين‌الملل بر عهده گرفته‌اند. شهرها امروزه مکان جغرافيايي سکونت و استقرار بيش از نيمي از جمعيت جهاني هستند. با رشد فزاينده جمعيت شهرها و شهري شدن جامعه، شهرنشيني در حال تبديل شدن به يگانه صورت زندگي خواهد بود.

از آنجا که امروزه نقش شهرها اهميت يافته است و برتر از جايگاه کشورها خودنمايي ميکند، لذا دايره مکاني و جغرافيايي مسائل و موضوعات جوامع از مقياس کشوري و ملي به مقياس شهري جابجا شده است، اهميت شهرها و ضرورت برنامه ريزي خوب براي آن ها را دو چندان کرده است.

مشکلات ناشي از رشد فزاينده شهرها سبب شده نظام هاي مختلف شهري درگير موضوعات پيچيده اي گردند و در ساختارهاي فعلي خود شروع به بازپيرايي هاي جدي نمايند. افت زيست پذيري، کاهش رفاه و آسايش شهروندان، تقليل نقش و جايگاه شهرها از يک عنصر پويا و زنده به محيطي صرفا کالبدي، جامعه گريزي شهروندان و کاهش تمايل به مشارکت اجتماعي، عدم توانايي لازم در توليد ثروت و پايدار سازي آن از جمله مهم ترين مسائلي است که شهرهاي امروزي با آن درگير مي باشند.

در اين بين نيز يکي از مهم ترين موضوعات و چالش هاي شهرها معطوف به مسائل زيست محيطي بوده و باور ذهني مبني بر تجديد پذير بودن منابع و همچنين سهولت دستيابي به منابع و طبيعي ساختارهاي مديريتي را صرفا به سمت بهره مندي از ظرفيت ها پيشبرده بدون اينکه حداقل توجه اي نسبت به پرداخت ما به ازاي آن در اکوسيستم طبيعي داشته باشند که اين امر بدون شک موجب برهم زني تعادل در سيستم طبيعي مي گردد و عواقب بران ناپذيري را خواهد داشت.

تلاشي نظام مند براي نگاه به آينده بلند مدت در حوزه هاي دانش، فناوري، اقتصاد، محيط زيست و جامعه و آمادگي براي آينده و به کاربردن منابع موجود به بهترين وجه ممکن در راستاي ارزش ها گوياي مفاهيمي همچون آينده نگاري مي باشد که مي بايست در بطن سيستم هاي شهري چه در بدنه علمي و چه فني مد نظر قرار گيرد. از آنجايي که برنامه ريزي شهري صرفا يک موضوع علمي و فني مجرد نمي باشد و تابع شرايط سياسي، اقتصادي، اجتماعي و کالبدي و فني هر جامعه شهري است لذا نيازمند پويايي و بهره مندي از همه توانايي هاي بالفعل و بالقوه است.

شهر مشهد نيز مشابه بسياري از کلانشهرهاي کشور در جريان توسعه شهري درگير تغيير پارادايم هاي جدي در مسائل روز شهرسازي است که شناسايي و برنامه ريزي براي آنها در قاعده اي آينده نگرانه و با هم افزايي علم و فن مي تواند زمينه سازي مناسبي در جهت پيشگيري از بازخوردها و تبعات هر دوره گذاري قلمداد گردد.

برگزاري همايش‌هاي بين‌المللي در زمينه توسعه شهري شيوه اي از برنامه ريزي شهري است که مي تواند در فرايند ياد شده موثر واقع گردد . مشهد نيز يکي از شهر‌هايي است که معمولاً ميزبان اجلاس‌هاي توسعه شهري است به ‌گونه‌اي که نهمين کنفرانس ملي و دومين کنفرانس بين‌المللي برنامه‌ريزي و مديريت شهري، با عنوان « توسعه پايدار و شهرهاي آينده » قرار است در تاريخ دوم ارديبهشت سال1399 با همکاري دانشگاه فردوسي مشهد، شوراي اسلامي و شهرداري مشهد برگزار شود.

استمرار در برگزاري کنفرانس سالانه مديريت شهري در شهر مشهد و حمايت و پيگيري مديريت شهري در اين خصوص گوياي تاکيد بدنه اجرايي و فني شهر به دستيابي راهکار و رفع موضوعات و مسائل اساسي حال حاضر و آينده مي باشد.

برگزاري اينگونه کنفرانس‌ها علاوه بر جنبه‌هاي علمي و تخصصي که سبب بهبود فرآيند‌ها و ارتقاي سيستم مديريت شهري در کلانشهرها مي‌شود، سبب تهيه برنامه عملياتي مشخص در حوزه‌هاي بومي در شهر‌ها مي گردد، که شهر مشهد نيز از اين حيث مستثني نبوده است.

محور هاي اصلي اين کنفرانس شهرهاي آينده و تغييرات اقليمي و تأثير آن درحوزه‌هاي اجتماعي، سياسي، زيست محيطي و عمراني است. همزماني همايش حاضر با رويداد سالانه متروپليس يکي ديگر از اقداماتي است که مي تواند به پيشبرد هرچه بيشتر اهداف شهرسازي کمک نمايد. با توجه به ضرورت تخصص گرايي در منابع انساني و بدنه کارشناسي مديريت شهري، حضور مدرسين بين المللي در حاشيه اين کنفرانس ها موجب مي گردد اين کنفرانس ها در تمامي جوانب براي مديريت شهري و شهر مفيد باشد.


تاريخ هاي مهم

212121



  تعداد بازدید کنندگان :163359
©2016 Ferdowsi University of Mashhad.